Hlavní obsah

Prodej luxusních mercedesů dosáhl nového rekordu

Stuttgart

Německý automobilový koncern Daimler v lednu zvýšil prodej luxusních automobilů Mercedes-Benz o více než pět procent na rekordních 86 921 vozů. Oznámila to firma. Dodala, že počítá s růstem prodeje také v dalších měsících.

Článek

"V lednu jsme navázali na pozitivní vývoj v rekordním roce 2011 a úspěšně jsme vstoupili do nového roku," uvedl viceprezident divize osobních automobilů Mercedes-Benz Cars pro prodej a marketing Joachim Schmidt. "V příštích měsících chceme toto tempo udržet a za první čtvrtletí očekáváme výrazný nárůst prodeje," dodal.

Celkový prodej divize Mercedes-Benz Cars, která zahrnuje také značky Smart a Maybach, v lednu stoupl téměř o šest procent na 94 526 vozů. Daimler v listopadu uvedl, že během dvou let ukončí výrobu superluxusních vozů Maybach, která je již řadu let ztrátová. Daimler vyrábí kromě osobních automobilů také nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou.

Německý časopis Manager Magazin minulý měsíc uvedl, že Daimler plánuje do roku 2020 více než zdvojnásobit prodej luxusních vozů Mercedes na 2,7 miliónu aut ročně. Generální ředitel Daimleru Dieter Zetsche již v září upozornil, že automobilka hodlá do roku 2020 předstihnout v prodeji domácí konkurenty BMW a Audi, a stát se tak jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám