Hlavní obsah

Volkswagen rozšíří v Bratislavě výrobu malých aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský závod německé automobilky Volkswagen zavede v dubnu třetí pracovní směnu ve výrobě malých aut Škoda Citigo, Seat Mii a Volkswagen Up!. Rozšířením produkce v továrně, která se v minulosti zaměřovala hlavně na sportovně-užitkové vozy (SUV), vzniknou stovky pracovních míst, informoval mluvčí závodu Vladimír Machalík.

Článek

"Výroba v třísměnném provozu od 16. dubna vytvoří více než 650 nových pracovních míst přímo v závodě. Další stovky vzniknou u dodavatelů," uvedl v tiskové zprávě člen představenstva Volkswagen Slovakia Wilfried von Rath.

Bratislavský závod Volkswagenu, který zaměstnává přes 7000 lidí a řadí se k největším slovenským exportérům, spustil produkci vozidel řady New Small Family v minulém roce. Kromě toho z výrobních linek továrny sjíždějí automobily značek Volkswagen Touareg, Audi Q7 a části vozu Porsche Cayenne. Vozy SUV vyrábí v nepřetržitém provozu.

Podle dřívějších údajů plánuje Volkswagen vyrobit letos na Slovensku 400 000 aut. Montážní závody mají v zemi také francouzský PSA Peugeot Citroën a korejská Kia Motors. Automobilový průmysl je vedle výroby elektroniky jedním z tahounů exportně orientované slovenské ekonomiky.

Volkswagen loni ohlásil, že v průběhu pěti let investuje do svého bratislavského závodu 1,5 miliardy eur (37,8 miliardy korun). Investice zahrnují například výstavbu nové svařovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám