Hlavní obsah

Obamův Chrysler 300C je na prodej za milión dolarů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na serveru eBay se objevil na prodej Chrysler 300C, kterým jezdil současný prezident USA Barack Obama v době, kdy byl senátorem. Auto má najeto 19 tisíc mil a jde o suverénně nejdražší Chrysler 300C - prodejce za něj chce rovný milión dolarů.

Foto: Novinky

Chrysler 300C je převlečeným Mercedesem třídy E minulé generace.

Článek

Za ojetinu, která by v lepším případě stála půl miliónu korun, chce na aukci její majitel bezmála čtyřicetkrát tolik. Fígl je v tom, že Chrysler 300C, nabízený v aukci za 19 200 000 korun (milión dolarů), vozil nynějšího amerického prezidenta Baracka Obamu v době, kdy byl senátor. Prodávající má samozřejmě všechny doklady, které vlastnictví Obamou potvrzují.

Foto: repro maž, Novinky

Aukce automobilu, kterým jezdil Barack Obama.

Jde o verzi s osmiválcovým motorem HEMI o výkonu 340 koní a pochopitelně samočinnou převodovkou. „Prezidentský Chrysler“ měl v pondělí ráno na aukčním serveru přes 150 tisíc zobrazení, nikdo zatím o auto neprojevil zájem.

V minulosti se při některých prodejích automobilů, které vlastnili mocní či známí lidé, obchodovalo za horentní sumy. Bílý Peugeot íránského prezidenta Mahmúda Ahmadínežáda se prodal za milión dolarů, VW Golf čtvrté generace po papeži Benediktovi XVI. se vydražil za 244 000 dolarů (papež jej nikdy neřídil, pouze se v něm nechával vozit). Hitlerův Mercedes-Benz 770K se prodal dokonce za osm miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám