Hlavní obsah

Českým Autem roku se stal Ford Focus

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí generace Fordu Focus zvítězila v osmnáctém ročníku ankety Auto roku. Tu pořádá Sdružení dovozců automobilů (SDA). Rozhodlo o tom hlasování odborné poroty a veřejnosti.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford Focus

Článek

Třetí generace Fordu Focus zvítězila v osmnáctém ročníku ankety Auto roku. Do ankety bylo nominováno celkem 41 automobilových novinek. V jednotlivých kategoriích zvítězily následující automobily: městské vozy - Škoda Citigo, nižší střední třída - Ford Focus, střední a vyšší střední třída - Audi A6,  terénní a velkoprostorové vozy - Range Rover Evoque a sportovní vozy - Porsche 911 Carrera.

O vítězství vozů v jednotlivých kategoriích rozhodla 31členná odborná porota (jednoho zástupce má i redakce serveru Novinky.cz) a veřejnost, jejichž hlasy se sečetly.

O celkovém vítězi v druhém kole rozhodla výhradně odborná porota, složená zejména z motoristických novinářů. V loňském roce v této anketě zvítězil sportovní Mercedes-Benz SLS AMG.

V Česku existuje ještě druhá soutěž, ve které se volí „Auto roku“. Konkurenční klání pořádá Klub motoristických novinářů. Pro rok 2012 zvítězil Range Rover Evoque.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám