Hlavní obsah

Renault vloni prodal nejvíce aut v historii

Francouzská automobilka Renault v loňském roce navzdory problémům na evropském trhu zvýšila svůj celosvětový prodej o 3,6 procenta na rekordních 2,7 miliónů vozů.

Foto: Renault

Renault Mégane (2012)

Článek

Francouzská automobilka předpověděla, že světový automobilový trh v letošním roce stoupne o čtyři procenta. V Evropě se prodej společnosti loni snížil téměř o šest procent, zatímco mimo Evropu stoupl o více než 19 procent. V letošním roce čeká Renault pokles evropského automobilového trhu o tři až čtyři procenta.

"Skupina loni překonala svůj rekord, když prodala 2,7 miliónů vozů, a pokračovala v globální expanzi," uvedl výkonný viceprezident společnosti Jérôme Stoll. Firma upozornila, že podíl mimoevropských trhů na jejím celkovém prodeji loni stoupl na 43 procent z předloňských 37 procent.

Domácí konkurent PSA Peugeot Citroën již minulý týden oznámil, že jeho celosvětový prodej loni klesl o 1,5 procenta na 3,5 miliónu vozů, protože slabá poptávka v Evropě převážila nad růstem na rozvíjejících se trzích.

Automobilka PSA předpověděla, že evropský automobilový trh v letošním roce klesne o tři procenta. Celosvětový trh by podle ní měl stoupnout o tři až pět procent díky růstu na rozvíjejících se trzích, který by měl činit pět až deset procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám