Hlavní obsah

Chevrolet ukázal dvě kupé, chce oslovit mladé řidiče

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chevrolet se na právě probíhajícím autosalonu v Detroitu předvedl se studií dvou kupé. Automobilka s nimi chce oslovit hlavně mladší klientelu. Design obou studií mělo na starost studio GM v Los Angeles.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Tru 140S (studie)

Článek

Studie s názvem Tru 140S je čtyřsedadlové kupé s pohonem předních kol a údajně „exotickým“ designem. Popravdě, auto hodně připomíná současné Opely (GM vlastní Opel). Třídveřový hatchback byl podle GM navržen jako atraktivní, ale dostupný sportovní automobil. Jeho cena by se při sériové výrobě měla pohybovat od 20 000 dolarů, tj. cca 400 000 korun.

Studie je postavena na stejné platformě jako Chevrolet Cruze nebo elektrický Chevrolet Volt. Podle průzkumů GM by se tento vůz měl líbit mladším řidičům, obsahuje integrované wi-fi, podporuje chytré telefony a nabídne i head-up displej. To údajně podle průzkumů GM přitáhne mladší zákazníky.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Code 130R (studie)

Sériová verze navíc bude mít motory s přímým vstřikováním paliva, systémem start/stop a elektrický pohon. Kdy by se případně mohla objevit komerční verze, však GM nesdělilo. Studie má ohromná, jednadvacetipalcová kola.

Kupé s pohonem zadních kol

Také druhá studie - Code 130R - je čtyřsedadlové kupé. Design více odkazuje na tradiční americký styl, technicky vzato jde o klasické třídveřové kupé s karoserií typu sedan. GM k této studii nesdělila žádné bližší podrobnosti, poháněná by však měla být zadní kola.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Code 130R (studie)

„Mladí zákazníci nám řekli, že chtějí funkčnost kombinovanou s estetikou kupé. Ve tvarech karoserie Code a Tru rezonují tyto názory publika,“ řekl Frank Saucedo, ředitel designového studia GM North America v Los Angeles, kde obě studie vyvinuli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám