Hlavní obsah

Německé automobilky Daimler a BMW rozšíří výrobu v USA

Německý automobilový koncern Daimler kvůli silné poptávce rozšíří svou výrobu nákladních vozů ve Spojených státech. Vytvoří tak 1200 nových pracovních míst. Posílení produkce v USA chystá rovněž německý výrobce luxusních vozů BMW. Ten chce do své americké továrny do roku 2014 investovat 900 miliónů eur (23 miliard korun) a do konce letošního roku v ní plánuje vytvořit 300 nových pracovních míst.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW

Článek

Daimler hodlá v továrně v Severní Karolíně zavést druhou směnu. Počet zaměstnanců továrny stoupne na více než 2700 ze současných zhruba 1600 lidí. Další stovka pracovních míst vznikne v blízkém závodě na výrobu součástek, napsala agentura Reuters.

Divize nákladních automobilů společnosti Daimler provozuje ve Spojených státech a Mexiku celkem osm továren a zaměstnává kolem 18 000 lidí. Firma již loni zvýšila počet pracovníků v těchto závodech o zhruba 3000 lidí. Daimler je největším výrobcem nákladních automobilů na světě. Společnost vyrábí rovněž osobní vozy, zejména luxusní modely Mercedes-Benz.

BMW je největším producentem luxusních vozů na světě. "Do továrny ve Spartanburgu (v Jižní Karolíně) do roku 2014 investujeme zhruba 900 miliónů eur a do konce tohoto roku vytvoříme 300 nových pracovních míst," uvedl dnes výrobní šéf automobilky Frank-Peter Arndt. Továrna v současnosti zaměstnává zhruba 7000 lidí. V loňském roce vyrobila kolem 276 000 vozů, její produkce by měla ve středně dlouhém období stoupnout na 350 000 vozů ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám