Hlavní obsah

Kia se letos v ČR chystá prodat přes 9000 aut – plánuje i svůj první hybrid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka Kia, která vyrábí část svých evropských modelů v závodě u slovenské Žiliny, chce na českém trhu v roce 2012 prodat přes 9000 aut. Loni zvýšila prodej o sedm procent na 8575 vozů. Uvedl to generální ředitel Kia Motors Czech Vít Pěkný.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Kia Rio

Článek

Letošní prodej by měl, stejně jako loni, táhnout model Cee'd ze Žiliny. Jeho nová generace v pětidvéřové verzi přijde na český trh v květnu, v září pak i ve verzi kombi pod označením SW. Na přelomu března a dubna začne Kia prodávat nový sedan Optima patřící do střední třídy. Ve druhém čtvrtletí pak na trh přijde i verze Optimy s hybridním pohonem, která bude prvním hybridem Kia na českém trhu. Na podzim začne automobilka prodávat modernizované Sorento.

Firma plánuje také posílení v segmentu firemních zákazníků. Ti loni tvořili téměř 60 procent trhu, ale u samotné automobilky Kia měly firmy jen 35procentní podíl. "Chceme se zaměřit na menší české podniky se třemi až sedmi vozy," uvedl Pěkný.

Kia loni v Česku prodala 3841 vozů cee'd, 1502 Sportage a 938 vozů Rio. Celosvětově nejprodávanějším modelem byla Kia Cerato/Forte, na druhém místě Sportage a na třetím Rio. Kia loni globálně zvýšila prodej o 19 procent na 2,48 miliónů aut.

Společnost Kia Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky. Na trhu působí od dubna roku 1994 a dosud prodala celkem 57 tisíc vozů. Má 69 prodejních míst a 71 autorizovaných servisů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám