Hlavní obsah

Seat omladil Ibizu rovnou ve třech karosářských verzích

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský Seat ukázal první fotografie ibizy po faceliftu. Omlazení se týká všech tří karosářských verzí, tj. třídvéřového i pětidvéřového hatchbacku a verze kombi. Světovou premiéru si nová ibiza odbyde v březnu na ženevském autosalonu.

Foto: SEAT

Seat Ibiza (2012) - 3dvéřová verze, 5dvéřová verze a kombi

Článek

Nová ibiza má ostřejší rysy - nové jsou přední světlomety, maska chladiče i spodního otvoru pro přívod vzduchu. Změny ale na oficiálních "nočních" fotkách moc vidět nejsou. Světlomety se dodávají ve dvou verzích s halogenovými žárovkami nebo na přání v bi-xenonovém provedení, včetně světel pro denní svícení z LED diod. Přední a zadní nárazníky mají rovněž nový vzhled.

Interiér má nový ovládací panel klimatizace, větší schránku před spolujezdcem (10,7 litru). Kufr nabídne v případě třídvéřové verze 284 litrů, u pětidvéřové je to 292 litrů. Karosářská verze kombi má pak objem zavazadlového prostoru 430 litrů.

Foto: SEAT

Seat Ibiza (2012)

Nabídka motorů je totožná se současným provedením: základem je dvanáctistovka s výkonem 44 kW (60 k), dále je k dispozici 1.2 TSI s výkonem 105 koní a čtyřválec 1.4 TSI přeplňovaný kompresorem a turbodmychadlem - 150 koní. K dispozici je i LPG verze s šestnáctistovkou (80 k).

Foto: SEAT

Seat Ibiza (2012)

Naftové motory zastupuje 1.2 TDI a 2.0 TDI s výkony 75 k a 143 k. Vybírat lze z pětistupňových a šestistupňových mechanických převodovek, v nabídce je i DSG.

Ibiza se poprvé ukáže v březnu na ženevském autosalonu. Sportovní verze Cupra dorazí koncem letošního roku.

Foto: SEAT

Seat Ibiza (2012)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Seat Ibiza 1,4

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám