Hlavní obsah

Vozy Audi a Mercedes vloni v Číně bořily rekordy v prodejích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce luxusních automobilů Audi v loňském roce poprvé v historii prodal na čínském trhu více než 300 000 vozů, což představuje nárůst o 37 procent oproti roku 2010. Výtečně se v Číně dařilo i dalšímu německému výrobci luxusních automobilů - Mercedesu.

Článek

Automobilka Audi již minulý měsíc uvedla, že hodlá v příštích letech více než zdvojnásobit svou výrobní kapacitu v Číně na 700 000 vozů ročně ze současných 300 000 vozů ročně. Dodala, že plánuje výstavbu nové továrny na jihu Číny, která by měla zahájit provoz od roku 2013.

V Číně se dařilo i další německé automobilce - prodej automobilů s logem Mercedes-Benz loni stoupl o 31 procent na rekordních 193 339 vozů. Mercedesu se dařilo i celosvětově. Krize nekrize, německý automobilový koncern Daimler loni zvýšil celosvětový prodej svých luxusních automobilů Mercedes-Benz o osm procent na rekordních 1,261 miliónu vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám