Hlavní obsah

DC Design představil první indický supersport

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě je první indický supersport. Dostal název Avanti a vyrábět ho bude indická firma DC Design. Automobil, který připomíná mix Audi R8 a Ferrari 458 Italia, skutečně existuje a firma jej vystavuje na právě probíhajícím autosalonu v Dillí.

Foto: DC Avanti

DC Avanti (2012)

Článek

Automobil s názvem Avanti sice vypadá jako supersport, pohled na techniku však není příliš povzbuzující. O pohon se totiž stará přeplňovaný čtyřválec od Fordu, nebo v lepším případě šestiválec od Hondy. Motory s výkony 268 koní, respektive 406 koní (V6) se do Indie dopravují z Velké Británie.

DC Design zatím nesdělil technické parametry použitých motorů. Avanti by mělo zrychlit na stovku pod sedm vteřin, což je parametr, který zvládá velká část ostrých hatchbacků. Opravdový supersport tuto disciplínu zvládne kolem čtyř vteřin.

Foto: DC Avanti

DC Avanti (2012)

Potěšitelné je, že síla motoru se přenáší na zadní kola. K dispozici bude šestistupňový dvouspojkový automat. Hmotnost vozu činí 1560 kilogramů.

Indická firma, která se dříve zabývala tuningem, hodlá vyrábět ročně minimálně 200 kusů a později by ráda výrobu zvedla až na dva tisíce kusů ročně. Cena začíná na částce 1,1 miliónu korun. Mimochodem, Avanti se bude montovat v Pune; ve stejné oblasti má svoji továrnu i Škoda a vyrábí zde indickou verzi modelu Rapid.

Anketa

Ohodnoťte design vozu DC Avanti (jako ve škole)
1
70,1 %
2
13,8 %
3
7,6 %
4
3,3 %
5
5,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10379 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám