Hlavní obsah

Ford v Dillí ukázal malé SUV EcoSport

Novinky, Martin Žemlička

Nejmenší SUV ve své nabídce ukázala americká automobilka na autosalonu v Indii. O automobilu postaveném na základě fiesty tvrdí, že jde o koncept, chystaná sériová verze se ale o mnoho lišit nebude.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ford v Dilíí ukázal SUV EcoSportVideo: Reuters

 
Článek

Nejmenší SUV v nabídce Fordu vychází z designérského hlediska ze současné produkce automobilky s modrým oválem ve znaku. Patrné je to zejména na ztvárnění přední masky. Vzadu zaujme rezervní kolo, které je po vzoru tradičních off-roadů připevněno k pátým dveřím. Tipujeme, že v sériové verzi se rezervní kolo přesune do zavazadlového prostoru.

Foto: Ford

Ford EcoSport (2012)

O technice zatím mnoho slov v oficiální zprávě nepadlo. Jisté je, že v nabídce nebude chybět litrový motor s přímým vstřikováním a přeplňováním. Jeho výkon činí 120 koní (88 kW) a 170 Nm točivého momentu, dostupného už od 1 300 otáček a vrcholícím při 4 500 ot./min. Informace o dalších pohonných jednotkách zatím nebyly oznámeny.

Foto: Ford

Ford EcoSport (2012)

Pod názvem EcoSport vyrábí Ford malé SUV. To však nikdy nebylo určeno pro evropské trhy, prodává se zejména v Latinské Americe. V případě aktuálního EcoSportu půjde o globální automobil, který se dost pravděpodobně objeví i na starém kontinentu. Světovou premiéru sériové verze lze očekávat buď v březnu na ženevském autosalonu, nebo v září v Paříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám