Hlavní obsah

Přehled nových aut pro rok 2012

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2012, který právě začal, bude na automobilové novinky podobně bohatý jako minulý rok. Jisté je, že trh bude v nadcházejících dvanácti měsících obohacen o desítky modelů. Přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších chystaných automobilů.

Článek

Začneme domácí automobilkou - Škoda letos představí pětidvéřové citigo a zbrusu nový model Rapid - ten bude cenově i velikostně mezi fabií a octávií. Rapid by měl mít vzhled inspirovaný již dříve představenou studií MissionL [celá zpráva].

Audi by podle dosud nepotvrzených informací mělo představit novou generaci A3, modelu nižší střední třídy, který už v modelové řadě značně přesluhuje. Audi představí i hybridní A8 a facelift modelové řady A4 a A5.

Pro BMW bude letos rokem řady 3 - představit se má jak sedan, tak i praktičtější verze kombi. Letos se ukáže i řada 6 Gran Coupé [celá zpráva] a facelift luxusní řady 7.

Velký zájem jistě bude i o nový Golf (v pořadí už osmé generace). Fiat začne prodávat novou Pandu (představila se v září 2011) [celá zpráva], pro Hondu bude letos nejdůležitější nový Civic, který se rovněž ukázal v září na frankfurtském autosalonu a prodávat se začne v únoru. Ve stejnou dobu se začne prodávat i nový Hyundai i30, v Nošovicích vyráběný zástupce nižší střední třídy [celá zpráva]. Dočkat se máme ještě letos i verze kombi.

Citroën v roce 2012 nabídne dvě luxusní varianty konvenčních modelů - DS1 a DS5, v zákulisí se šušká i o faceliftu malé C1 (vyrábí se v Kolíně).  Nový model by letos měla ukázat i Dacia, zatím ale nejsou k dispozici žádné podrobnosti.

Ford letos ukáže sportovně laděnou verzi Focusu s tradičním označením ST. Dále by automobilka s modrým oválem ve znaku měla ukázat malé MPV nazvané B-Max, novou generaci pick-upu Ranger a nové motory pro focus. Spekuluje se i o faceliftu kompaktního SUV Kuga.

V případě Mercedesu je potvrzena nová generace roadsteru SL a třídy A - malého auta s velkým vnitřním prostorem. Podle spekulací se dočkáme i nového CLC, sportovního čtyřdvéřového sedanu.

Pro Peugeot bude letos velmi důležitý nový model 208 - konkurent fiesty, fabie a dalších malých aut [celá zpráva]. Francouzská automobilka začne nabízet také „outdoorové“ kombi 508 RXH s hybridním pohonem. [celá zpráva]

Subaru letos kromě čtvrté generace imprezy a nového modelu XV [celá zpráva] ukáže také lehké sportovní kupé s pohonem zadních kol - BRZ - které vyvíjel společně s Toyotou. Nejprve se ale představí model GT 86, který na kapotě nese logo Toyoty. Prodejní cena zatím nebyla oznámena, odhadujeme ji na 800 - 850 tisíc korun. [celá zpráva]

Opel začne prodávat sportovně laděnou Astru OPC [celá zpráva], hovoří se i o otevřené verzi. Koncem roku by mělo dorazit nové malé SUV. Mazda by letos měla představit novou generaci modelu 6, prodávat by se ale měla až v roce 2013. Renault začne začátkem letošního roku prodávat Twingo, hovoří se i o nové generaci Clia. Seat by měl letos omladit Ibizu a jako poslední z koncernu nabídne své nové malé auto s názvem Mii. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám