Hlavní obsah

Insignia CrossFour: také Opel letos nabídne "oplastované" kombi

Novinky, Martin Žemlička

Na internet bez posvěcení automobilky unikly oficiální fotografie "outdoorové" verze Opelu Insignia. Mezi její konkurenty, kteří se začnou prodávat letos, bude patřit mj. VW Passat Alltrack nebo Peugeot 508 RXH.

Foto: Opel

Opel Insignia Sport Tourer CrossFour

Článek

Pseudoterénní kombi nižší střední a střední třídy jsou stále populárnější. Přestože světlá výška těchto modelů je stejná jako u výchozího modelu nebo jenom nepatrně vyšší, díky bohatému oplastování se tato auta tváří, jako kdyby raději jezdila v bahně než na silnici. Většinou mají tyto modely standardně pohon všech čtyř kol, jejich terénní možnosti jsou ale v podstatě totožné jako u výchozích kombi doplněných o pohon 4x4. Mnoho zákazníků ale láká jejich "drsnější“ vzhled, což je asi důvod stále větší popularity „outdoorových“ kombi.

Foto: Opel

Opel Insignia Sport Tourer CrossFour

Pro letošek jsou oznámeny novinky od Volkswagenu (Passat Alltrack) i Peugeotu (508 RXH). Svůj podíl chce ukousnout i Opel; na internet se začátkem roku dostaly fotky verze pojmenované Isignia Sport Tourer CrossFour. Jisté je, že novinka v karosářské verzi kombi bude mít pohon všech čtyř kol, bližší informace o nabídnutých motorech, technice i cenách Opel zveřejní až při oficiálním představení. Světovou premiéru by měl CrossFour stihnout na březnovém autosalonu v Ženevě.

Foto: maž, Novinky

Opel Insignia kombi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám