Hlavní obsah

F&M Evantra: nový italský sporťák má 603 koní, vznikne jen pět kusů

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málo známý italský malosériový výrobce Faralli & Mazzanti obohatil automobilový svět o nový sportovní model. Jmenuje se Evantra a nabídne na 1200 kilogramů váhy výkon 603 koní. Cena ručně vyráběného auta zatím nebyla zveřejněna.

Článek

Název nového italského sporťáku sice evokuje jisté korejské auto, společného ale nemají zhola nic. Dramaticky vypadající kupé má dveře otevírané proti směru jízdy a kromě patřičně sportovního vzezření potěší i pohotovostní hmotností 1200 kilogramů.

Motor je uložený nikoliv vepředu, ale před zadní nápravou. Jde o 3,5litrový šestiválcový boxer, který může být plněn buď atmosféricky, nebo za pomoci dvou turbodmychadel. Výkon je buď 403 koní nebo 603 k v případě varianty TwinTurbo. Výkonnější varianta pokoří stovku za 3,7 vteřiny, nejvyšší rychlost ani spotřebu ovšem manufaktura neudává.

Automobil je dlouhý 4325 mm, vysoký pouhých 1225 mm a široký bezmála dva metry (1955 mm). Rozvor náprav tohoto dvoumístného kupé je 2550 mm.

Vyrobí se pouhých pět kusů, které se k majitelům dostanou v polovině příštího roku. Prodejní cenu výrobce sděluje na vyžádání.

Reklama

Výběr článků

Načítám