Hlavní obsah

Automobilku Škoda Auto stále omezuje výpadek počítačů

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Problémy s počítačovým systémem v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto se stále nedaří odstranit. Už od pondělního večera nefungují některé aplikace v počítačích a informačního systému SAP, což komplikuje mimo jiné například expedici vyrobených aut. Výroba ale omezena není.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Auta na parkovišti ve střeženém areálu Škoda Auto

Článek

„Problém stále trvá, na výrobu to ale rozhodně nemá vliv,“ uvedl ve středu odpoledne mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler, podle něhož není pravda, že by expedice zcela stála, jak uváděla některá média.

Nikde kolem areálu závodu se nehromadí kamióny, které by čekaly na nakládku, a kolem střeženého závodu se neděje nic mimořádného. Uvnitř sice stojí několik naložených kamiónů a parkoviště uvnitř areálu jsou zaplněná auty, ale to není na první pohled nic mimořádného.

Oficiálně automobilka nechce zveřejnit žádné podrobnosti o tom, jaké komplikace jí výpadek softwaru způsobuje. Podle neoficiálních informací některých zaměstnanců se skutečně expedice komplikuje, ale i tak se auta odvážejí. Prostřednictvím počítačů nelze například objednávat náhradní díly a provádět další operace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám