Hlavní obsah

Autem roku se stal Range Rover Evoque, Škoda Citigo je třetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autem roku 2012 Klubu motoristických novinářů (KMN) se stal Range Rover Evoque. Na druhém místě skončil Ford Focus, třetí je Škoda Citigo, čtvrtou příčku obsadil Hyundai i40 a pětici finalistů uzavírá Kia Rio.

Článek

Porota vybírala ze 34 nominovaných vozů uvedených na trh v letošním roce. V prvním kole vybrali zástupci médií pět finalistů a z nich pak zvolili celkového vítěze. Autem roku se stal Range Rover Evoque. Na druhém místě skončil Ford Focus, třetí je Škoda Citigo.

Loni se o vítězství v anketě ucházelo 38 vozů, mezi kterými si triumf vybojovala Alfa Romeo Giulietta před BMW řady 5/5 GT a Opel Meriva.

Nejzajímavějším technickým řešením roku 2011, použitým v automobilovém průmyslu, se v letošním ročníku ankety Technická inovace roku KMN stal soubor komplexních technických opatření snižující spotřebu, který zahrnuje nové motory, převodovky, odlehčené podvozky a karoserie Mazda Skyactive.

V Česku se koná ještě konkurenční soutěž Auto roku 2012, kterou vyhlašuje Sdružení automobilového průmyslu a Svaz dovozců automobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám