Hlavní obsah

Amarok je nově v nabídce s menší kabinou a větší ložnou plochou

Novinky, Martin Žemlička

Volkswagen začal nabízet Amarok i ve verzi s menší kabinou, ale o to větším prostorem pro přepravu materiálu. Verzi s označením SingleCab nabízí také s pohonem všech čtyř kol, cena začíná na částce 464 900 korun (bez DPH).

Článek

V porovnání s Amarokem se čtyřdveřovou kabinou, má Amarok SingleCab ložnou plochu o délce 2,2 metru (o 65 centimetrů více, než u verze DoubleCab) - na korbu se nyní vejdou napříč dvě europalety. Šířka ložné plochy je stejná jako u čtyřdveřové verze – 1,22 metru. Užitečná hmotnost činí 1248 kg.

Amarok SingleCab je poháněn výhradně motory 2.0 TDI s výkony - 90 kW / 122 k a 120 kW / 163 k. Hnací síla se přenáší buď na zadní kola, nebo na všechna čtyři (systém 4Motion). V obou případech je převodovka šestistupňová manuální.

Sériově dodávaná elektronická uzávěrka diferenciálu může být u obou variant pohonu doplněna mechanickou uzávěrkou zadního diferenciálu.

Amarok SingleCab se prodává od 469 904 korun (bez DPH), jde o základní model s výkonem 90 kW a pohonem zadních kol.

Reklama

Související témata:

Související články

VW začal prodávat Amarok, svůj první pick-up

Volkswagen začal prodávat svůj první pick-up s názvem Amarok. Výroba zatím probíhá v Argentině, v plánu je i továrna v Hanoveru. Cena na českém trhu začíná na...

Výběr článků

Načítám