Hlavní obsah

Subaru ukázalo sériovou verzi BRZ, dvojče Toyoty GT 86

Novinky, Martin Žemlička

Subaru krátce po uvedení sportovního kupé Toyota GT 86 ukázalo sériovou verzi svého provedení s názvem BRZ. Oba automobily se vyvíjely společně, sdílí stejnou techniku a podobný design karoserie.

Článek

V pondělí se představilo sportovní kupé od Toyoty [celá zpráva], bylo tedy jen otázkou času, kdy bude Subaru dovoleno ukázat svoji produkční verzi. První snímky ale mnoho nadšení nebudí, Subaru BRZ vypadá takřka identicky jako Toyota GT 86, v bílé barvě navíc působí docela obyčejně (na rozdíl o “zlaté” metalízy Toyoty). Obě auta se liší pouze v detailech (například přední mlhovky), jsou tedy snadno zaměnitelná.

Stejně jako v případě GT 86 jde o čtyřmístné kupé s rozměry 4240 mm na délku, 1285 mm na výšku a s rozvorem náprav 2570 mm. Poháněná jsou zadní kola. Základem jsou sedmnáctipalcová litá kola, podobná je i pohotovostní hmotnost jen mírně překračující 1200 kilogramů.

Motor typu boxer bude mít v obou verzích stejný výkon, tj. 200 koní a 205 Nm točivého momentu. Bližší technické podrobnosti Subaru nezveřejnilo.

Prodej na evropských trzích bude v případě Toyoty zahájen v létě 2012. V případě Subaru zatím nebylo vydáno oficiální prohlášení. Prodejní ceny rovněž nebyly zveřejněny.

Anketa

Které auto se vám líbí více?
Subaru BRZ
50 %
Toyota GT 86
50 %
Celkem hlasovalo 1427 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám