Hlavní obsah

BMW oznámilo české ceny nové řady 3, prodávat se začne od února

Novinky, maž

Tuzemské zastoupení německé automobilky BMW oznámilo ceny nové "trojky". Ta se začne prodávat v polovině února. Ceny začínají na částce 887 500 korun včetně DPH.

Článek

Šestá generace vozů BMW řady 3 v karosářské verzi sedan má oproti předchůdci novou přední masku s nízkými světlomety, sahajícími až k tradičním ledvinkám masky chladiče. Šestá generace řady 3 v porovnání s předchůdcem povyrostla – zvětšen byl rozchod kol (vpředu 37 mm, vzadu 47 mm), délka (93 mm) i prodloužený rozvor (50 mm).

BMW řady 3 je nově k dispozici ve třech různě zaměřených provedeních s názvy Sport Line, Luxury Line a Modern Line – podobně jako nová řada 1, která se nedávno začala  prodávat.

Při zahájení prodeje budou k dispozici čtyři motory s výkony 163 až 304 koní - dva naftové a dva benzínové. Všechny motory budou přeplňované (TwinPower Turbo) a lze je propojit s osmistupňovou samočinnou převodovkou, standardem je šestistupňová manuální převodovka.

Nejlevnější „trojka“ přijde, ve verzi 320d s turbodieselem o výkonu 163 koní, na 887 500 korun. Stejnou částku zaplatí zákazníci také za silnější verzi s výkonem 184 koní, ovšem bez paketu EfficientDynamics, který snižuje spotřebu paliva. Benzínové verze začínají na částce 957 500 korun (328i, 245 k), prozatímní vrchol 335i s šestiválcem o výkonu 306 koní stojí 1 115 000 korun.

Nové BMW řady 3 se v karosářské verzi sedan začne prodávat od 11. února, objednávat lze již nyní.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW ukázalo šestou generaci řady 3

Nové BMW řady 3 mezigeneračně povyrostlo a přiblížilo se tak větší "pětce". V nabídce budou zatím čtyři motory, všechny s přeplňováním. Ceny ani datum zahájení...

Výběr článků

Načítám