Hlavní obsah

Audi ukázalo model A1 v pětidvéřové verzi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi ukázalo pětidvéřovou verzi svého nejmenšího modelu - A1. Automobil vychází z již dříve představené třídvéřové varianty. Rozměry jsou u pětidvéřové verze prakticky stejné jako u třídvéřové. Světovou premiéru si A1 Sportback odbude na nadcházejícím autosalonu v Tokiu.

Článek

Třídvéřová i pětidvéřová á-jednička má v podstatě stejné rozměry - stejná je délka (3,95 m), rozvor náprav (2,47 m) nebo velikost zavazadlového prostoru (270 l). Šířka karoserie je o zanedbatelných 6 mm větší, stejně nepatrně narostla i výška karoserie. Hmotnost Audi A1 s pěti dveřmi vzrostla zhruba o 25 kilogramů.

Interiér, který samo sebou vychází z již dříve představené třídvéřové varianty, je opět standardně čtyřmístný, je ale možné jej objednávat i v pětimístné konfiguraci.

Motory jsou také v podstatě stejné - vybírat bude možné mezi třemi zážehovými a třemi vznětovými. Benzínové agregáty zastupuje 1.2 TFSI (86 koní), 1.4 TFSI s výkony 122 nebo 186 koní. Naftové motory zastupuje 1.6 TDI (90 nebo 105 koní) a 2.0 TDI (143 koní).

Prodej pětidvéřové verze bude zahájen v únoru 2012. Ceny zatím nebyly oznámeny, budou ale logicky o pár tisíc korun vyšší.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Audi A1

Anketa

Audi A1 se vám více líbí ve variantě...?
třídvéřové
6,3 %
pětidvéřové
93,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5493 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám