Hlavní obsah

Jaguar XKR-S Convertible: nejrychlejší kabriolet s logem šelmy

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar nyní představil XKR-S Convertible. Jde o nejrychlejší a nejsilnější kabriolet britské automobilky. Maximální rychlost vozu je 300 km/h, z 0 na 100 km/h zrychlí Jaguar XKR-S Convertible za 4,4 vteřiny.

Článek

Pod kapotou nejsilnějšího kabria s logem Jaguaru je přeplňovaný benzinový osmiválec s výkonem 550 k (405 kW) a točivým momentem 680 Nm. Motor má objem pět litrů. Maximální rychlost vozu je 300 km/h a z 0-100 km/h zrychlí za 4,4 vteřiny. Nejvýkonnější verze má speciálně upravený výfuk se čtyřmi koncovkami (hutný zvuk je dobře slyšet na souvisejícím videu).

Poháněná jsou zadní kola, změnu převodových stupňů má na starost šestistupňový automat. Spotřeba ve městě dosahuje hrozivých 18,9 l/100 km, mimo město klesne na 8,6 l, což dává kombinovanou spotřebu 12,3 litru benzínu.

Co se změnilo u nejsportovnější verze? Nový je přední nárazník se širším spodním přívodem vzduchu, snížila se i světlá výška o 10 mm. Vzadu je vidět difuzor. Podvozek má tužší naladění. Celková hmotnost činí 1795 kg, což není málo, ale zase to je u sportovního auta s takovým výkonem akceptovatelné.

Střecha se po stisknutí tlačítka schová do kufru za 18 vteřin. Na výběr bude šest barevných provedení látkové střechy. Litá kola mají rozměr dvacet palců a obouvají pneumatiky Pirelli P-Zero o rozměru 255/35 vpředu a 295/30 vzadu.

Prodejní cena zatím nebyla oznámena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám