Hlavní obsah

Mercedes ukázal nejvýkonnější verzi ML

Novinky, Martin Žemlička

Mercedes-Benz zveřejnil podrobnosti o nejvýkonnější verzi modelu ML s tradičním označením AMG. Osmiválec s dvojnásobným přeplňováním nabídne 550 koní a masivních 700 Nm točivého momentu. Prodej nového modelu bude zahájen koncem března 2012, ve světové premiéře se ukáže v listopadu na autosalonu v Los Angeles.

Článek

Největší pozornost se v případě popisovaného modelu vcelku logicky soustředí na pohonnou jednotku. Jde o vidlicový osmiválec s objemem 5,5 litru, který je dvakrát přeplňován (předchozí generace měla atmosférický motor s objemem 6,3 litru). Mercedes je používá i pro další AMG modely, například třídy S nebo CLS. Motor má v případě ML výkon 525 koní a točivý moment 700 Nm.

V nabídce je i tzv. AMG Performance Package, který výkon zvyšuje na 550 koní a točivý moment na 760 Nm. Zrychlení 0-100 km/h je pak otázkou 4,7 vteřiny, nejvyšší rychlost je omezena na 250, respektive 280 km/h. Kombinovaná spotřeba paliva dosahuje 11,8 litrů na sto ujetých kilometrů.

Převodovka má sedm stupňů a je samočinná. Poháněná jsou všechna čtyři kola, přičemž mírně je preferována zadní náprava (poměr 40:60). Nové ML63 AMG se zanedlouho představí ve světové premiéře na autosalonu v Los Angeles, prodej bude zahájen koncem března příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám