Hlavní obsah

Seat se převléká do zeleného, má hybrid a první elektromobil

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seat vyvíjí svůj první elektromobil, zároveň představil i plug-in hybrid. Jde o modely Altea XL Electric Ecomotive a Leon TwinDrive Ecomotive. Seat hodlá zahájit výrobu elektromobilů a hybridních vozů v roce 2015.

Článek

Seat pracuje na svém prvním elektromobilu, ten bude navržen, vyvinut a vyráběn ve Španělsku. Dojezd automobilu ale není podle prvních informací v ničem výjimečný – 135 km.

Společně s prototypem Altea XL Electric Ecomotive, čistě elektricky poháněným vozidlem, představil španělský výrobce také prototyp Leon TwinDrive Ecomotive.

V druhém případě jde o automobil s hybridním pohonem (jde o kombinaci spalovacího motoru a elektromotoru). V elektrickém módu automobil ujede 52 kilometrů, nejvyšší rychlost je omezena na 120 km/h. Pokud pracuje spalovací agregát i elektromotor, je nejvyšší rychlost 170 km/h a spotřeba paliva 1,7 l na sto ujetých kilometrů.

V následujících měsících poskytne španělská automobilka tyto vozy k užívání vládním institucím v Katalánsku a Madridu. Seat plánuje, že v roce 2015 uvede na trh svůj první vůz s hybridním pohonem a v roce 2016 elektromobil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám