Hlavní obsah

První fotografie indické verze Škody Rapid

Novinky, Martin Žemlička

Mladoboleslavská automobilka Škoda příští týden ukáže nový model Rapid určený pro indický trh. Zatím nejsou k dispozici oficiální fotografie ani technická data. Některá indická média však již měla možnost vyzkoušet novou škodovku. Se svolením serveru Motorbeam.com přinášíme fotografie a pár základních informací.

Článek

Indická verze Škody Rapid, který se zcela odlišuje od verze pro evropský trh, technicky vychází z Volkswagenu Polo sedan. Příď rapidu má podobný vzhled jako fabia, vzadu jsou jiná světla s typickým písmenem C. Indická verze Škody Rapid je dlouhá 4386 mm, 1699 mm široká a na výšku měří 1 466 mm.

V nabídce budou dva motory: benzínové 1,6 MPI a 1,6 TDI. Benzínový čtyřválec má výkon 77 kW / 100 k a 153 Nm při 3800 otáčkách. Rapid s tímto autem jede 188 km/h, na stovku zrychlí za 10,7 vteřiny. Turbodiesel má výkon rovněž 77 kW / 100 koní, točivý moment je ale podstatně vyšší – 250 Nm od 1500 otáček. Stovku dá Rapid za 10,8 vteřiny a jede 186 km/h.

Cena pro indický trh zatím nebyla stanovena. V nabídce budou tři stupně výbav: Active, Ambition a Elegance. Základní verze má elektricky stahovaná okna, nemá ale ABS ani řidičův airbag. Prodej bude zahájen příští týden, od Rapidu si Škoda slibuje, že bude na tomto trhu nejprodávanějším modelem mladoboleslavské automobilky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám