Hlavní obsah

V autobazarech roste prodej velkoprostorových aut a škodovek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autobazary v poslední době zaznamenaly zvýšený zájem o ojeté velkoprostorové vozy a škodovky. Prodej MPV letos v největší síti AAA Auto vzrostl o 60 procent, odbyt značky Škoda pak u dvojky Auto Esa stoupl o více než čtvrtinu.

Článek

Podle ředitele prodeje AAA Daniela Haranta se opakuje každoroční trend postupného sezónního nárůstu poptávky po velkoprostorových vozech MPV. Nejvíce žádanými vozy jsou letos Renault Megane Scenic, Citroen Xsara Picasso a na třetím místě se umístil Opel Zafira. Pětici nejprodávanějších modelů uzavírají Škoda Roomster a Ford Focus C-Max.

"Vždy s přicházející letní sezónou poptávka po vozech kategorie MPV dosahuje svého vrcholu, což však žene ceny vzhůru. Podzim je tak tím nejvhodnějším obdobím pro pořízení praktického rodinného vozu za výhodnou cenu. V mnoha případech lze tak ušetřit v závislosti na stáří a cenové relaci vozu až několik desítek tisíc korun," uvedl Harant.

Roomster patří i přes své umístění na předních příčkách v kategorii MPV obecně k nejméně oblíbeným modelům Škody. Podle manažera skladu Auto Esa Martina Seidla je to dáno tím, že se zákazníkům nelíbí. Mezi vozy Škoda je podle statistik Auto Esa největší poptávka po Fabii první generace, následuje Octavia první generace a Felicia. Zájem o zastaralé felicie ale v poslední době klesá s tím, jak se snižuje množství zachovalých exemplářů.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám