Hlavní obsah

O titul auto roku KMN se utkají Focus, i40, Rio, Evoque a Citigo

O titul Auto roku 2012 Klubu motoristických novinářů se utkají Ford Focus, Hyundai i40, Kia Rio, Range Rover Evoque a Škoda Citigo. Vítěze vybere odborná porota ještě během listopadu a výsledky zveřejní 13. prosince. Oznámil to v pondělí Klub motoristických novinářů.

Článek

V prvním kole hlasovalo 38 českých motoristických novinářů, kteří vybírali mezi 34 nominovanými vozy. Finálovou pětici vybrali bez ohledu na pořadí. To určí až hlasování ve druhém kole.

V minulém roce se o vítězství v anketě ucházelo 38 vozů, mezi kterými si triumf vybojovala Alfa Romeo Giulietta před BMW řady 5/5 GT a Opelem Meriva. V Česku se koná ještě konkurenční soutěž Auto roku 2012, kterou vyhlašuje Sdružení automobilového průmyslu a Svaz dovozců automobilů.

Vloni v této anketě vyhrál sportovní Mercedes-Benz SLS AMG. Vítěz se bude volit dvoukolově. V prvním kole budou zvoleni vítězové kategorií na základě hlasování veřejnosti a odborné poroty. Auto roku 2012 v ČR pak zvolí 31 odborníků z vítězů kategorií. Redakce Novinek má jednoho člena v porotě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám