Hlavní obsah

Nová Toyota Avensis se začne prodávat v prosinci

Novinky, Martin Žemlička

Tuzemský importér začne od prosince prodávat konkurenta superbu, passatu, accordu a dalších zástupců střední třídy. Objednávky přijímá Toyota již nyní, nejnižší cena u méně praktické verze sedan začíná na částce 419 900 korun.

Článek

Nový avensis se opět nabízí ve verzích kombi a sedan, oproti minulé generaci jsou rozměry obou verzí totožné. Vzhled je o trochu dynamičtější než u docházející, konzervativně vypadající generace - změnila se zejména přední maska. Uvnitř jsou nové barvy čalounění, jiný je i satelitní navigační a multimediální systém s dotykovou obrazovkou.

Avensis stejně jako předchůdce nabízí volbu z šesti různých motorizací, nejprodávanější motor 2,0 l D-4D 125 DPF doznal několika úprav. Jednotka má nové turbodmychadlo, přepracovanou spalovací komoru a vylepšené žhavení. V praxi to znamená o patnáct procent menší spotřebu paliva.

Zaváděcí ceny nového modelu Avensis začínají v základní verzi 1,6 l Valvematic sedan na hodnotě 419 900 korun. Zaváděcí ceny jsou platné do konce března a v případě nejprodávanější verze kombi s dieselovým motorem 2,0 l D-4D DPF (93 kW) s výbavou Sol byla zaváděcí cena stanovena na 634 900 korun (běžně 754 900 korun). První vozy se od Česka dostanou v prosinci.

Ceny jsou stejné jako u minulé generace, bonusem je ale další výbava zadarmo (u vyšších výbav zákazník ušetří až 60 tisíc korun). Pro srovnání: Superb Combi s motorem 1.9 TDI (103 kW) stojí v základní výbavě 659 900 korun.

Foto: maž, Novinky

Toyota Avensis (2009)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám