Hlavní obsah

Audi nadále počítá s rekordním prodejem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce luxusních automobilů Audi navzdory zpomalení hospodářského růstu v západní Evropě nadále očekává, že jeho letošní prodej dosáhne rekordních 1,3 miliónu vozů. Oznámila to ve středu firma, která je stejně jako česká Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen.

Článek

Mateřská společnost již minulý týden uvedla, že prodej divize Audi za první tři čtvrtletí letošního roku stoupl téměř o 18 procent na 1,1 miliónu vozů. Za růstem stála především silná poptávka v Číně a Spojených státech. Provozní zisk Audi se zvýšil téměř o tři čtvrtiny na čtyři miliardy eur (100 miliard korun). "Již za devět měsíců jsme překonali provozní výsledek za celý loňský rok," upozornil finanční ředitel společnosti Axel Strotbek.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se chce stát největším výrobcem automobilů na světě. Firma nyní pracuje na převzetí německého výrobce luxusních sportovních vozů Porsche.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám