Hlavní obsah

První fotografie nového Peugeotu 208

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Peugeot začne příští rok prodávat následovníka modelu 207, konkurenta fabie, clia nebo fiesty. V nabídce bude třídvéřová i pětidvéřová verze. Světová výstavní premiéra se očekává v březnu na ženevském autosalonu.

Článek

Nový model, vyvíjený pod kódovým označením A9, je navzdory obvyklým trendům menší a podstatně lehčí. Nejlehčí verze váží 975 kg; v průměru má nová 208 hmotnost nižší o 110 kg. Karoserie je o 7 centimetrů kratší a o centimetr nižší. I přesto je vzadu údajně o 5 centimetrů více místa a narostl i zavazadlový prostor (o 15 litrů). Zajímavost: celý zadní nárazník je vyroben z recyklovaného materiálu (o jaký materiál jde konkrétně, ovšem není uvedeno).

Nové uspořádání má pracoviště řidiče s menším volantem a dotykovou obrazovkou. Na přání se bude dodávat i head-up displej, který v zorném poli řidiče zobrazuje například aktuální rychlost.

Foto: maž, Novinky

Peugeot 207 1.6 HDI

V nabídce budou nově i dva tříválcové motory s objemem 1,0 a 1,2 litru. Z pěti dieselových motorů jsou čtyři vybaveny systémem Stop & Start nové generace (e-HDi), u nejúspornější verze je spotřeba paliva 3,4 l /100 km. Technické parametry zatím Peugeot nezveřejnil.

Předpokládá se, že světová premiéra nového modelu proběhne na březnovém autosalonu v Ženevě. Prodej by tak podle našeho odhadu mohl být zahájen už v dubnu či v květnu. „Myslím, že budeme rozlišovat dobu před a po 208. Tento model znamená pro Peugeot opravdu novou, určující etapu,“ řekl Alain Tranzer, ředitel projektu A9. Příští rok ukáže, zda tento výrok byl pouze přehnané sebevědomý nebo zda je na něm alespoň trochu pravdy.

Anketa

Ohodnoťte design Peugeotu 208 (jako ve škole)
1
41,3 %
2
26,8 %
3
17,5 %
4
6,2 %
5
8,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6902 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám