Hlavní obsah

Škoda Citigo má stát 180 tisíc korun

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda odtajnila cenu nového modelu Škoda Citigo, který se v Česku začne prodávat ještě letos. K mání ovšem budou dražší modely, které budou stát od 194 900 korun. Levnější verze za 179 900 korun se začne prodávat až příští rok.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Škoda Citigo

Článek

„Při zahájení prodeje bude zákazníkům v České republice k dispozici třídveřová verze vozu ve vyšších výbavových stupních Ambition s motorem 1,0 MPI/44 kW od 194 900 korun a Elegance s motorem 1,0 MPI/44 kW od 209 900 korun. V nabídce jsou zákazníky oblíbené pakety Plus za cenu pět tisíc. Součástí tohoto paketu u výbavové verze Ambition je palubní počítač a klimatizace s pachovým a pylovým filtrem. V případě výbavové verze Elegance získá zákazník tříramenný kožený volant a signalizaci vzdálenosti při parkování vzadu,“ uvedl mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler.

Lacinější verze s omezenou výbavou budou k dostání později. Jejich základní cena klesne pod 180 tisíc korun. Od nynějška už mohou prodejci sbírat objednávky a ještě na konci listopadu by mohli lidé v nejmenším škodováckém modelu vyráběném v závodě VW v Bratislavě jezdit. Od příštího roku se má vyrábět i pětidveřová verze a také se počítá s plynovým pohonem.

„S modelem Citigo chceme pro značku Škoda získat nové skupiny zákazníků, pro které jsme dosud neměli v segmentu malých vozů adekvátní nabídku. Jde především o tradiční zákazníky, kteří dosud jezdili starším nebo ojetým vozem, jako například mladé řidiče, rodiny s menšími dětmi, kterým dosud finanční možnosti nedovolily pořízení nového vozu, nebo páry ve zralém věku,“ řekl Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika automobilky Škoda.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Barevná nabídka Citygo

Škoda Citigo bude v nabídce celkem v osmi barevných provedeních - třech základních a pěti metalických odstínech. V interiéru lze volit ze šesti možností, včetně dvoubarevné palubní desky dostupné pro vyšší výbavové stupně. Základní verzi modelu s tříválcovým agregátem 1,0 MPI/44 kW ve výbavové verzi Active bude možné prostřednictvím splácení přes ŠkoFIN získat za splátku ve výši 95 korun za den včetně havarijního pojištění a povinného ručení.

„V základní výbavě disponuje vůz bezpečnostním standardem, jako např. čtveřicí airbagů, včetně bočních airbagů Head-Thorax s funkcí ochrany hlavy řidiče a spolujezdce nebo ABS,“ uvedl Dreithaler. Například stabilizační systém ESP je od výbavového stupně Ambition součástí základní výbavy vozu. Z prvků mimořádné výbavy je možné vůz dovybavit například brzdovým asistentem „City Safe Drive“, který při rychlosti do 30 km/h sám zastaví před překážkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám