Hlavní obsah

Cadillac CTS-V: nejrychlejší kombi se začalo prodávat v ČR, jede 306 km/h

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národ chalupářů musí jásat, vedle kombíků BMW M5, E 63 AMG od Mercedesu a Audi RS6 přichází na trh další praktický a hlavně hodně rychlý automobil. Cadillac CTS-V je s rychlostí 306 km/h nejrychlejším kombi na českém trhu, jeho konkurenti mají elektronický omezovač rychlosti při 250 až 280 km/h. Americké kombi stojí lehce nad dva milióny korun.

Článek

O pohon Cadillacu CTS-V Sport Wagon se stará kompresorem přeplňovaný osmiválec o neskromném objemu 6,2 litru. Také výkon motoru je více než obvyklý - 564 koní a 747 Nm točivého momentu. To jsou parametry sportovních modelů od Porsche nebo Ferrari. Výkon se přenáší na zadní nápravu, zadní pneumatiky tak mají co dělat, aby na silnici přenesly všechen ten obrovský výkon.

Díky tomu, že německé trio má omezovače nejvyšší rychlosti, je popisovaný cadillac nejrychlejším kombíkem na světě. Na stokilometrovou rychlost zrychlí za 4,1 vteřiny a ručka rychloměru se zastaví až při 306 km/h. Kvalitu jízdy zlepšují adaptibilní tlumiče Magnetic Ride Control, při rychlejší jízdě na zatáčkovitých potěší i diferenciál s omezenou svorností.

Převodovka je pro americké auto netypicky manuální, má šest rychlostních stupňů. V nabídce je pochopitelně i samočinná převodovka. Nejrychlejší kombík přijde v Česku na 2 010 576 korun. A pokud vás zajímá velikost kufru, moc slavné to není - pouhých 412 litrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám