Hlavní obsah

Neznámá francouzská firma představila auto s výkonem přes 1000 koní

Novinky, Martin Žemlička

Francouzská manufaktura Genty ukázala supersport Akylon, jehož sériovou verzi chce začít prodávat již příští rok. Francouzi na novince s výkonem 1014 koní pracovali čtyři roky, plánují vyrobit patnáct kusů. Prodejní cena nebyla zveřejněna, dozví se ji pouze vážní zájemci.

Článek

Autoři projektu slibují nízkou hmotnost – pouhých 1100 kilogramů; materiál použitý na výrobu karoserie nicméně zveřejněn zatím nebyl. Automobil bude mít délku 4467 mm, šířku 2210 mm a výšku 1115 mm. Poháněná jsou zadní kola a rozložení hmotnosti mezi nápravy je 42:58.

O pohon se stará 4,8 litrový osmiválec spojený se sedmistupňovou samočinnou převodovkou. Výkon motoru činí 1014 koní a 1200 Nm točivého momentu. Zrychlení 0-100 km/h je podle firmy 2,7 vteřiny a nejvyšší rychlost činí 354 km/h.

Francouzská manufaktura by ráda sériovou verzi představila už příští rok. Otázkou je, zda je to reálné – firma zatím neukázala sériovou verzi (na videu je pouze renderovaný model). Navíc, jak upozornil server Worldcarfans.com, při pohledu na satelitní mapu zjistíte, že firma sídlí uprostřed lesů. Přesněji řečeno v lesích, kde široko daleko není žádná budova.

Reklama

Výběr článků

Načítám