Hlavní obsah

EDAG genX premiérově v Ženevě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na nadcházejícím ženevském autosalónu bude automobil, který vám představíme, patřit rozhodně mezi ty nejvíce obdivované. Dvoumístný sportovní vůz veze do Švýcarska německá designérská firma EDAG, která patří k tradičním ženevským vystavovatelům, pod názvem genX.

Článek

Sporťák genX má být podle sdělení firmy odpovědí na měnící se způsob života a zvyklostí zákazníků, ke kterým je nutí měnící se doba. GenX proto přichází i ze zajímavým řešením interiéru, který je možné po sklopení střechy rozšířit a umožnit tak pasažérům využít pohodlné lůžko. Vůz nabízí i praktické odnímatelné schránky po stranách vozu, které tak nahrazují úložný prostor kufru.

Mezi další studie firmy EDAG patří například pick-up s ambicemi offroadu nazvaný Scout. Představen byl v roce 1999 rovněž v Ženevě. Jako předloha designérům posloužil Mercedes řady M. O rok později byla návštěvníkům představena studie automobilu vyšší střední třídy 2000.

V roce 2001 se EDAG podílel na vývoji pohledného kupátka Keinath GT/C, které později doplnila i verze kabriolet. Loni v Ženevě firma představila studii MPV. Čelní sklo automobilu kapkovitého tvaru CINEMA 7D bez přerušení přechází ve střechu a nabízí tak cestujícím panoramatický výhled.

EDAG
Německá vývojářská a designérská společnost založená v roce 1969. Zastoupení má například ve Francii, Španělsku, Švédsku, Maďarsku, Indii, Austrálii či Spojených státech. Své závody má postaveny většinou v blízkosti světových automobilek jako je tomu v případě Volkswagenu v německém Wolfsburgu, BMW v americkém Spartanburgu.
Zdroj: Autoindex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám