Hlavní obsah

Světoví automobiloví designéři se sjedou do Prahy

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špičkoví světoví designéři automobilů dorazí na první ročník mezinárodní konference AutoDesign Prague, která se uskuteční ve čtvrtek 20. října v nové budově Národní technické knihovny v Praze Dejvicích. Hlavní hvězdou bude Fabio Filippini, šéfdesignér studia Pininfarina.

Článek

Jednodenní konference se zúčastní mnoho osobností automobilového designu - mezi hlavními hvězdami bude Fabio Filippini, šéfdesignér studia Pininfarina, Peter Horbury, šéfdesignér Volva, designérka Anne Asensio, která pracovala v Renaultu a GM nebo Ernesto Rupar z Ford of Europe.

Účastníci konference budou moci podle organizátorů zhlédnout prezentace například o tom, jak ve studiu Pininfarina vzniká design supersportovních Ferrari a Maserati, co je podstatou skandinávského designu nebo jak se budou navrhovat automobily v budoucnosti.

Mezi přednášejícími budou také čeští autoři - kupříkladu motocyklový designér Stanislav Hanuš, který vede design společnosti Blata a navrhl design nejsilnějšího motocyklu na světě, FGR Midalu 2500 [celá zpráva].

„Na celé akci je unikátní, že automobilový design budou prezentovat přímo samotní tvůrci. Osobně se velmi těším například na vystoupení Petera Horburyho či Anne Asensio, a to nejen kvůli jejich bohatým zkušenostem a nadšení pro automobilový design, ale také proto, že jejich prezentace je vždy velmi originální a živá,“ řekl Radek Laube, jeden z hlavních organizátorů sjezdu.

Konferenci doplní výstava obrazů českého designéra Václava Krále. Poplatek za vstup činí 2100 korun, studenti zaplatí 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám