Hlavní obsah

Také Bentley bude vyrábět SUV

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská luxusní značka Bentley připravuje své první sportovně-užitkové auto v historii. Informaci potvrdil šéf Bentley Wolfgang Dürheimer v rozhovoru pro britský Autocar.

Článek

Po italském výrobci sportovních aut Maserati, které potvrdilo SUV [celá zpráva], bude svět „obohacen“ o další velké auto s pohonem čtyř kol od tradiční britské automobilky zaměřené na luxusní automobily.

Šéf Bentley Wolfgang Dürheimer potvrdil záměr vyrábět SUV poháněné dvanáctiválcovým benzínovým motorem. „Devadesát devět procent majitelů Bentley také vlastní SUV. Jsem si jistý poptávkou,“ řekl Dürheimer. „Budeme vyrábět první SUV s dvanáctiválcovým benzínovým motorem. Líbí se mi ta myšlenka: je pak jasné, kdo je v segmentu šéf,“ dodal. Dvanáctiválcový motor nabízí pro SUV zatím pouze Audi – Q7 V12 však spaluje naftu.

Vůbec první SUV s logem Bentley by se mělo začít prodávat v roce 2015. Z tradičních luxusních či sportovních značek zatím o SUV neuvažuje Rolls-Royce a Ferrari.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám