Hlavní obsah

Aston Martin Cygnet: nejlevnější Aston, nejdražší mini auto

Novinky, Martin Žemlička

Aston Martin uvedl na trh Cygnet, malé městské mini, které vychází z Toyoty iQ. Ta se mimochodem na českém trhu už nenabízí. S cenou těsně pod milión korun jde o nejlevnější Aston Martin, ale také o nejdražší mini auto.

Článek

Britská značka Aston Martin je známá díky svým luxusním a sportovním vozům. Už tři měsíce se v Česku bez zájmu médií či zákazníků nabízí Cygnet – sice nejlevnější Aston Martin všech dob, zároveň ale nejdražší mini auto. Ceny jsou hodně vysoké – 958 380 korun za verzi s manuálem, 994 680 za verzi s automatickou CVT převodkou.

Aston Martin Cygnet se nebude prodávat výhradně stávajícím majitelům této britské značky, jak se původně předpokládalo. Koupit si jej tak může kdokoliv. „Zatím jsme neprodali žádný kus,“ řekl pro Novinky Radek Exner z tuzemského zastoupení. „V příštích dvanácti měsících chceme prodat čtyři auta,“ dodal. Podle Exnera je typickým zákazníkem „mladší generace, která vyznává městský život“.

Coby technický základ posloužila Toyota iQ. Ta má následující rozměry: 2985 mm délka, 1500 mm šířka a 1680 mm výška. Interiér má nové čalounění, úprava je dle dobrých tradic Aston Martin prováděna ručně. Interiér vypadá velmi luxusně.

V nabídce pro Toyotu iQ jsou dva benzínové motory (tříválec a čtyřválec s 68 a 100 k) se spotřebou paliva kolem 4 l/100 km. Třetím je 90koňový turbodiesel. V nabídce Astonu je pouze 100 koňový benzínový motor buď s manuální, nebo automatickou převodovkou.

Reklama

Související články

Test Toyoty iQ 1,0 VVT-i: malé velké auto

Toyota iQ patří k nejmenším vozům, které lze na silnicích potkat. Na délku měří necelé tři metry. Vozidlo jsme během vánočních svátků otestovali se základním...

Výběr článků

Načítám