Hlavní obsah

Seat Mii: poslední sourozenec Škody Citigo odhalen

Novinky, Martin Žemlička

Španělská automobilka v pondělí odtajnila nový mini automobil Mii, který technicky vychází z Volkswagenu Up!, respektive Škody Citigo. Malý Seat se začne na domácím trhu prodávat již v prosinci, ostatní evropské trhy jej začnou nabízet v první polovině příštího roku.

Článek

Nový malý Seat se představil až jako poslední, nejprve koncern zveřejnil fotografie Volkswagenu Up!, který na sebe „strhl pozornost“ na zářijovém frankfurtském autosalonu. Škoda první snímky zveřejnila až po autosalonu. Seat Mii nejvíce připomíná Citigo, technicky jsou ale všechny tři vozy stejné – drobně se liší jenom přední maskou. Tu má nejvíce odlišnou právě Up!.

Foto: MMS/Radek Plavecký, Právo

Škoda Citigo zachycena v běžném provozu v Mladé Boleslavi.

Na výběr jsou stejně jako u ostatních malých modelů koncernu VW dva tříválcové benzinové motory: oba mají objem 1,0 litru a výkon 44 kW/60 k, resp. 55 kW/75 k. Rozměry jsou stejné jako u ostatních dvou sourozenců, což znamená 3,56 metru na délku, šířku 1,65 metru a výšku 1,48 metru. Kufr má základní objem 251 litrů.

Malý Seat se začne na domácím trhu prodávat již v prosinci, ostatní evropské trhy jej začnou nabízet v první polovině příštího roku. Cena zatím nebyla oznámena.

Anketa

Který model se vám líbí nejvíce?
VW Up!
15,4 %
Škoda Citigo
65,5 %
Seat Mii
19,1 %
Celkem hlasovalo 6913 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové fotografie Škody Citigo

Škoda zveřejnila další snímky sedmé modelové řady - malého auta založeného na Volkswagenu Up!. Citigo bude na český trh uveden koncem roku 2011, se zahájením...

Výběr článků

Načítám