Hlavní obsah

Nové fotografie Škody Citigo

Právo, Novinky, Martin Žemlička, Radek Plavecký

Škoda zveřejnila další snímky sedmé modelové řady - malého auta založeného na Volkswagenu Up!. Citigo bude na český trh uveden koncem roku 2011, se zahájením prodeje v Evropě se počítá začátkem léta 2012.

Článek

Citigo je první škodovka vyvíjená mimo Mladou Boleslav, je to také první model, který se vyrábí výhradně mimo Českou republiku (konkrétně v Bratislavském závodě VW). Není tedy divu, že někteří zaměstnanci neberou tento model za vlastní, ale spíše jako adoptované dítko.

Foto: MMS/Radek Plavecký, Právo

Škoda Citigo zachycena v běžném provozu v Mladé Boleslavi.

Technicky Citigo prakticky stoprocentně vychází z Volkswagenu Up!, vnější design je však odlišný (patrné je to zejména při pohledu zepředu). Je to podobné jako s trojicí malých modelů z Kolína – technika je stejná, mírně odlišný je pouze vnější design.

Poprvé je ve voze domácí značky použit boční airbag Head-Thorax s funkcí ochrany hlavy pro řidiče a spolujezdce, který spolu s dalšími prvky tvoří ve své třídě příkladný bezpečnostní paket. Aktivní bezpečnost podstatně zlepšuje také nový brzdový asistent „City Safe Drive“. Systém se automaticky aktivuje při rychlostech pod 30 km/h a laserovým senzorem registruje nebezpečí kolize. Citigo je společně s modelem Up! aktuálně jediným vozem v segmentu malých vozů s funkcí nouzového brzdění.

Foto: MMS/Radek Plavecký, Právo

Nová Škoda Citygo vyfotografována v běžném provozu v Mladé Boleslavi.

Po uvedení modelu Citigo na trh budou na výběr dva nové tříválcové benzinové motory: oba mají objem 1,0 litru a výkon 44 kW/60 k, resp. 55 kW/75 k. V úsporné variantě Green tec činí průměrná spotřeba 4,2 l/100 km, resp. 4,3/100 km. Emise dosahují hodnot 97 resp. 99 g CO2 na km. Spotřeba a emise činí u 44kW motoru 4,5 l/100 km, 105 g CO2 na km. Motor o výkonu 55 kW spotřebuje 4,7 l/100 km a vypouští 108 g CO2 na km.

Anketa

Který model se vám líbí více?
VW Up!
23,8 %
Škoda Citigo
76,2 %
Celkem hlasovalo 6466 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda předvedla malou novinku Citigo

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto ukázala nový malý model Škoda Citigo, takzvaný vůz do města. Vstoupila tím svou sedmou modelovou řadou do segmentu...

Výběr článků

Načítám