Hlavní obsah

UFO v nižší střední, dorazila nová Honda Civic

Novinky, Martin Žemlička

Honda na právě probíhajícím autosalonu ve Frankfurtu představila devátou generaci pětidvéřového hatchbacku Civic. Netradičně vypadající model nižší střední třídy se začne prodávat na jaře 2012.

Článek

Oznámených změn na deváté generaci Hondy Civic ale není mnoho, proto lze spíš mluvit o důkladném faceliftu. Vnější vzhled do velké míry kopíruje linie osmé generace, změny jsou patrné na první pohled – jiný přední nárazník, odlišně tvarované světlomety, mlhovky už nejsou trojúhelníkové, ale kulaté. Změny jsou patrné i na zadních partiích. V nižší střední třídě jde z hlediska designu o jednoho z nejoriginálnějších zástupců.

Foto: ČTK

Návštěvník si prohlíží novou Hondu Civic na frankfurtském autosalonu.

Automobilka hovoří o vylepšení jízdních vlastností, jak toho ale bylo dosaženo, nepochopitelně zatím neuvádí. Interiér působí moderněji a ne tak ponuře jako u minulé generace. Nový je mohutnější volant, protáhlý panel digitálního displeje s modrým podsvícením zůstal zachován. Nový je i středový (pravděpodobně příplatkový) displej navigace a audiosoustavy, který působí moderně.

Motory nejspíš zůstanou stejné jako u právě odcházející generace, jde o benzínovou čtrnáctistovku (100 k) a osmnáctistovku (140 k). Vznětové motory zastupuje 2,2 i-CTDi s výkonem 140 koní.

Prodej nového modelu, který si v nižší střední třídě konkuruje například s golfem či focusem, bude zahájen počátkem roku 2012. Ceny se patrně nebudou lišit od stávající generace, nejlevnější civic je v Česku k mání od 399 900 korun za verzi poháněnou stokoňovou čtrnáctistovkou.

Anketa

Líbí se vám nová Honda Civic?
Ano
74,4 %
Ne
25,6 %
Celkem hlasovalo 1412 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám