Hlavní obsah

Porcelánové Bugatti bez střechy jede přes 400 km/h 

Bugatti do Frankfurtu přivezlo Veyron Grand Sport v provedení L'Or Blanc. Jediný existující exemplář za 40 miliónů korun už má svého majitele. Výkon motoru je stejný jako u standardní verze - 1001 koní, nejvyšší rychlost je 407 km/h.

Foto: ČTK

Vypadá jako z porcelánu, a přitom je to nejrychlejší kabriolet planety. Bugatti Veyron Grand Sport v provedení L´Or Blanc.

Článek

Za nevšední barevné provedení i použité materiály v interiéru i exteriéru auto vděčí spolupráci automobilky s porcelánkou Königliche Porzellan-Manufaktur Berlin. Porcelán výrobce použil například na víčku hrdla nádrže nebo ve výplni mezi sedadly. Celý vůz je pojatý v odpovídajícím bílo-modrém provedení.

Motor o objemu osm litrů a výkonu 1001 koní zůstal beze změn a kabriolet s ním dokáže uhánět rychlostí přes 400 kilometrů v hodině. Z nuly na 100 kilometrů v hodině zrychlí za 2,7 vteřiny. Že bude porcelánový kryt nádrže často v permanenci, napovídá průměrná spotřeba, která se dle výrobce pohybuje nad 24 litry benzínu na 100 kilometrů.

Případní zájemci mají ale stejně smůlu. Vůz za 1,65 miliónu eur (40 miliónů korun) podle lakonického sdělení výrobce již svého kupce našel.

Anketa

Líbí se vám "porcelánové" Bugatti?
Ano
86,6 %
Ne
13,4 %
Celkem hlasovalo 13195 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám