Hlavní obsah

Seat IBL: MissionL na španělský způsob

Novinky, Martin Žemlička

Španělská automobilka na právě zahájeném mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem ukazuje studii IBL. Jde o sedan, který má množství společných prvků se Škodou MissionL. Duchovní nástupce Toleda by se měl podle zatím nepotvrzených informací začít prodávat příští rok.

Článek

Jednoduše vypadající, přesto nebo právě proto pohledný koncept IBL, který Španělé vystavují na frankfurtském autosalonu, patří do kategorie čtyřdveřových kupé. Automobilka uvedla rozvor náprav, který činí 2,71 metru, celková délka IBL je 4,67 metru. Vystavený model má obrovská dvacetipalcová kola.

„Koncept IBL ukazuje, že sedany budou hrát v budoucnu v portfoliu značky Seat důležitou roli. Tento konkrétní vůz však nepředstavuje žádný model, který připravujeme, ale spíše naznačuje naši designovou filozofii, aplikovanou na sedan,” řekl prezident španělské automobilky James Muir.

Možná to je úplně jinak a IBL je předobrazem levného sedanu, který se bude vyrábět na společné lince se sériovou verzí nyní přestaveného konceptu MissionL [celá zpráva].

Podobně jako malý automobil na bázi Volkswagenu Up!, který bude vyrábět bratislavský závod koncernu pro VW, Škodu i Seat.

Anketa

Která studie se vám líbí více?
Škoda MissionL
30,3 %
Seat IBL
69,7 %
Celkem hlasovalo 1846 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám