Hlavní obsah

Nové fotografie a první video Škody MissionL

• Aktualizováno
Novinky, Martin Žemlička

Škoda na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu, který začíná v úterý, ve světové premiéře ukáže studii MissionL, automobil na pomezí fabie a octavie. Automobilka první fotografie "studie blízké sériovému stavu" zveřejnila již v pondělí 5. září.

Článek

Automobil s karosérií typu liftback vyvíjený pod interním označením A-Entry, který bude cenově mezi fabií a octavií, se ve Frankfurtu ukáže pod označením MissionL. Název pro sériovou verzi zatím Škoda oficiálně nezveřejnila, v zákulisí se mluví o znovu oprášení jména Popular. Německý časopis AutoBild v aktuálním čísle zase uvádí název Rapid.

Šestou modelovou řadu začne Škoda prodávat v roce 2012, mezi hlavní trhy bude kromě Evropy patřit i Rusko, Indie a Čína. Indický trh se dočká prodeje už letos, nepůjde ovšem o liftback jako na ostatních trzích, ale o sedan s tříprostorovou karoserií.

Studie, která má podle automobilky velmi blízko k sériové verzi, je dlouhá bezmála 4,5 metru. Studie má výrazná osmnáctipalcová litá kola. Stejně jako u studie VisionD, která je částečným předobrazem budoucí octavie, má i MissionL výrazné nové logo. Přední a mlhové světlomety mají tvar čtyřlístku, mřížku chladiče lemuje chromovaný rámeček. Zadní svítilny mají bílou čirou plochu a jsou lemovány červeným koncovým světlem pro Škodu v typickém tvaru písmene C.

„Tuto studii jsme pojali jako velmi puristickou, plochy jsme rozdělili jednoduše, ale efektně," přibližuje koncept Jozef Kabaň, vedoucí designu mladoboleslavské automobilky.

Anketa

Jak se bude jmenovat sériová verze Škody MissionL?
Popular
20 %
Felicia
5,2 %
Rapid
51,2 %
jinak
23,6 %
Celkem hlasovalo 4417 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám