Hlavní obsah

Motoristická událost podzimu je tu, začal frankfurtský autosalon

Novinky, Martin Žemlička
Aktualizováno

Již tento týden se otevřou brány nejvýznamnějšího podzimního autosalonu, který představí více než čtyři desítky nových modelů a zhruba stejný počet studií. Autosalon v úterý začíná novinářskými dny a trvá až do 25. září.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Autosalón ve FrankfurtuVideo: Reuters

 
Článek

V polovině září začíná autosalon ve Frankfurtu, který se střídá s pařížským autosalonem. Frankfurtský autosalon rozhodně uspokojí i náročné motoristické fanoušky, a pokud jste v březnu vynechali Ženevu, můžete si to v září vynahradit: 64. frankfurtský autosalon trvá do neděle 25. září.

Autosalon oficiálně začíná v úterý 13. září, první dva dny jsou jako tradičně vyhrazeny pro novináře. Následující dva dny, tj. čtvrtek a pátek jsou vyhrazeny pro obchodníky, ale akreditace pro vstup není nutná, jenom zaplatíte 45 euro (cca 1125 korun) za denní vstupenku. Od soboty 17. září až do neděle 25. září je autosalon otevřen pro širokou veřejnost, vstupné přijde na 15 euro (380 korun), děti do sedmi let a tělesně postižení vstupné neplatí. Studenti mají vstupné zlevněné na 7,5 euro (190 korun). Vstupenky lze zakoupit i přes internet; více informací zjistíte na oficiálních stránkách www.iaa.de.

Ukáže se 90 novinek

A co bude letos ve Frankfurtu k vidění? Je toho jako již tradičně velmi mnoho, pokud pomineme zhruba čtyřicítku konceptů, je to dále zhruba padesát sériových modelů – nových generací a faceliftů. Některé už automobilky zcela odhalily před začátkem autosalonu, jiné na své slavnostní chvíle teprve čekají (například Ford Focus ST, Subaru XV nebo Honda Insight).

K vidění bude spousta dalších zajímavých modelů, Škoda ukáže koncept MissionL [celá zpráva]. Jde o předobraz liftbacku na pomezí fabie a octavie, který se začne prodávat příští rok.

Volkswagen ukáže malé městské auto Up! [celá zpráva], které bude mj. vyrábět i Škoda – pouze bude mít mírně odlišnou přední masku. V obležení jistě bude i stánek Porsche, zde se ukáže nová generace legendární 911 [celá zpráva].

BMW ukáže kromě nové řady 1 také M5 (F10) a „šestku“ ve verzi kupé (kabrio se už prodává). Fiat ukáže novou Pandu a faceliftované Punto. Ferrari si Frankfurt zvolilo jako místo světové premiéry nového otevřeného 458 Spider [celá zpráva]. K vidění bude i méně zajímavé, přesto důležité auto – nový Hyundai i30, vyráběný v Nošovicích [celá zpráva].

Zajímavá je nová Mazda CX-5, která ukáže budoucí design japonské automobilky. Mercedes-Benz do Frankfurtu přiveze kromě nové třídy B a M také SLK v dieselové (250 CDI) a vrcholné verzi (55 AMG). Na stánku bude vystaven i C 63 AMG Black Series a SLS AMG v karosářské verzi Roadster [celá zpráva].

Anketa

Pojedete na frankfurtský autosalon?
Ano
9,5 %
Ne
90,5 %
Celkem hlasovalo 4996 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám