Hlavní obsah

Trabanty podniknou spanilou jízdu Prahou

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než stovka trabantů a wartburgů projede v sobotu hlavním městem v rámci 13. ročníku Trabantiády. Celý program začal již v pátek v pražském kempu Džbán, východoněmecká vozítka na spanilou jízdu metropolí vyjedou po třinácté hodině.

Článek

„Letos očekáváme 150 aut,“ řekl pro Novinky.cz hlavní pořadatel David Svatoš. Vloni na dvanáctý ročník přijelo na 200 trabantů, wartburgů a dodávek Barkas. Velkou účastí byli překvapeni i sami pořadatelé.

Letos opět dorazí několik prvních trabantů z roku 1963, které se v provozu moc nevidí. Na sraz přijedou i poslední kousky z roku 1990, které už poháněl čtyřtaktní motor z modelu VW Polo. Mezi kuriozity bude patřit růžová limuzína poskládaná z několika trabantů a trabant s vojenskou úpravou, kterou používala pohraniční stráž v NDR. „Dorazí i trabant Veřejné bezpečnosti s majákem,“ dodal Svatoš.

Kolona nablýskaných veteránů bude součástí víkendového srazu milovníků východoněmeckých dvoutaktních vozítek nazvaného Pražská trabantiáda, jehož 13. ročník jako již tradičně hostí od pátku kemp Džbán.

Po celý den se na Džbánu budou konat soutěže - například v jízdě zručnosti nebo ve výměně kola na čas. Východoněmecká vozítka na spanilou jízdu metropolí vyjedou po třinácté hodině (jede se do obory Hvězda, kde proběhne výstava vozidel před letohrádkem Hvězda).  Akce končí v neděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám