Hlavní obsah

Prodej osobních aut v Číně v srpnu stoupl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej osobních aut v Číně v srpnu stoupl meziročně o 7,3 procenta na 1,1 miliónu vozů. Tempo růstu zrychlilo z červencových 6,7 procent, ve srovnání s růstem z předchozích let však nadále zůstává slabé. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Čínský svaz výrobců aut (CAAM). Čína je největším automobilovým trhem světa.

Článek

Po dvou letech prudkého růstu prodej aut letos v květnu zažil první pokles za dva roky. Od té doby se situace stabilizovala, růst však zůstává stále mírný. Ochlazení trhu se připisuje ukončení vládních pobídek k prodeji a restrikcím některých regionálních vlád, které mají zabránit dalšímu zhoršování dopravní situace.

Širší prodej, tedy včetně sedanů, sportovně užitkových a lehkých nákladních vozů, stoupl o čtyři procenta na 1,38 miliónu vozů. Od počátku letošního roku pak prodej vzrostl o šest procent na 9,22 miliónu vozů.

Loni se prodej aut v zemi zvýšil o 32 procent na 18 miliónů. Kvůli slabému výkonu v uplynulých měsících ale většina analytiků snížila své odhady růstu na letošní rok pod 20 miliónů vozů, což znamená pouze jednociferný procentní růst. CAAM očekává letos zvýšení prodeje o pět procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám