Hlavní obsah

Užitkové vozy v Česku zlevnily nejvíc v historii

Největší prodejci užitkových vozů na tuzemském trhu snížili ceny na dosud nejnižší úroveň. S výraznými slevami pro podzim přišel Volkswagen a Citroën. Již dříve zlevnil konkurenční Ford.

Článek

Volkswagen snížil ceny u čtyřech svých užitkových modelů od 65 000 do 150 000 korun. "Užitkové vozy s logem Volkswagen jsou nyní na českém trhu v historii naší značky nejdostupnější," uvedl vedoucí divize VW Užitkové vozy společnosti Import Volkswagen Group (IVG) Jan Procházka. Například nejprodávanější Transporter bude do poloviny prosince levnější o 150 000 korun, Crafter pak o 100 000 Kč.

Ford již od července prodává svůj nejpopulárnější užitkový model Transit v akci od 320 000 korun. Běžná cena přitom začínala na 441 000 Kč. Citroën nabízí v září například u řady dodávek Jumper zvýhodnění až o několik set tisíc korun. Akční cena modelu začíná na 349 900 Kč bez DPH.

Podle generálního ředitele IVG Rudolfa Javurka ceny klesají v celé Evropě. Česko je mezi třetinou evropských států s největším poklesem. "Když chceme dosáhnout vyšších cílů, musíme se vyrovnat s konkurencí," dodal.

Podle statistiky Svazu dovozců automobilů stoupl prodej lehkých užitkových vozů na českém trhu od ledna do srpna o osm procent na 8032 vozidel. Nejprodávanější byly značky Ford, Citroën a Fiat.

Reklama

Výběr článků

Načítám