Hlavní obsah

Citroën Tubik: extravagantní minibus pro devět osob

Novinky, Martin Žemlička

Citroën na autosalonu ve Frankfurtu, který své brány otevře už příští týden, překvapí konceptem Tubik. Jde o luxusní minibus s extrovertním designem a nevšedním interiérem. Koncept je funkční, pohání jej dieselový hybridní agregát.

Článek

Jak bude v budoucnu vypadat přeprava na dlouhé vzdálenosti? Citroën to naznačuje novým konceptem Tubik, který bude mít světovou premiéru již příští týden na frankfurtském autosalonu. Koncept je široký 208 cm, vysoký 205 cm a na délku měří 480 cm. Podle automobilky se do něj vejde devět osob.

Interiér je značně variabilní - každé sedadlo je samostatné. Zajímavostí je, že dvě osoby sedící v první řadě se mohou posadit ve směru jízdy nebo se otočit čelem k ostatním a cestovat proti směru jízdy. Na prostřední řadu sedadel se vejdou tři cestující, nebo ji lze překlopit do pozice nízkého stolku.

Místo řidiče je oddělené od prostoru posádky; k nastartování patrně nebude potřeba klasický klíček – Tubik má digitální rozpoznání řidiče (automobilka neuvádí bližší podrobnosti). Nechybí kamery pro snadné couvání a kamery ve zpětných zrcátkách.

Koncept je funkční – o pohon se stará hybridní dieselový pohon s neudávaným výkonem. Výkon se přenáší na všechna čtyři kola - přední náprava je poháněna spalovacím a zadní elektrickým motorem. Á propos – kola mají rozměr 22 palců.

Anketa

Jak se vám líbí Citroën Tubik (hodnocení jako ve škole)
1
71,4 %
2
8,2 %
3
3,5 %
4
3,8 %
5
13,1 %
Celkem hlasovalo 1986 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám