Hlavní obsah

Francouzská automobilka PSA postaví novou továrnu v Indii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský výrobce automobilů PSA Peugeot Citroën investuje zhruba 650 miliónů eur (15,7 miliardy Kč) do výstavby nové továrny v Indii. Firma tak chce posílit svou pozici na rychle rostoucím indickém trhu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Peugeot a Citroën budou vyrábět v Indii.

Článek

"Považujeme Indii za jeden z nejdůležitějších a nejdynamičtějších trhů na světě," uvedl generální ředitel společnosti Philippe Varin. Dodal, že Indie by se do roku 2020 podle prognóz měla stát třetím největším automobilovým trhem na světě. Nová továrna bude mít výrobní kapacitu 170 000 vozů ročně. Provoz by měla zahájit v roce 2014, napsala agentura Reuters.

Indie je třetí největší ekonomikou v Asii. Země je podobně jako sousední Čína atraktivním odbytištěm pro automobilový průmysl, který se na těchto rychle rostoucích trzích snaží kompenzovat slabší poptávku ve vyspělých zemích. V poslední době však tempo růstu prodeje aut na indickém i čínském trhu zpomaluje.

PSA Peugeot Citroën je po německém Volkswagenu druhým největším výrobcem automobilů v Evropě. Firma působí rovněž v České republice, kde má společný podnik TPCA s japonskou automobilkou Toyota.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám