Hlavní obsah

Seat poupravil modely Exeo a Exeo ST

Novinky, Martin Žemlička

Omlazení se dočkal Seat Exeo v karosářských verzích sedan a kombi. Změn není příliš mnoho, mezi nejvýznamnější patří snížená spotřeba u TDI motorů a nové bi-xenonové světlomety. Nová verze se poprvé ukáže v polovině září na frankfurtském autosalonu, prodej začne na podzim.

Článek

U vznětového motoru došlo k mírnému snížení spotřeby paliva, konkrétně o 0,1 litru na současných 5,2 l / 100 km. Od roku 2012 bude Seat dodávat i systém Start/Stop, který by měl spotřebu a emise ještě dále nepatrně snížit.

Automobilka mírně změnila i vnější design vozidla, který technicky vychází z předchozí generace Audi A4: jiná je mřížka masky chladiče, zadní světla z LED a design 17" a 18" kol z lehké slitiny. V příplatkové výbavě nově figuruje položka bi-xenonové světlomety s integrovanými LED světly pro denní svícení. Jinak Exeo v karosářských verzích sedan a kombi zůstalo stejné.

Exeo i Exeo ST se dodává s motory 2.0 TSI se 147 kW (200 k) nebo 2.0 TDI se 105 kW (143 k). Prodej omlazené verze by měl být zahájen na podzim. Ceny zatím nebyly oznámeny, patrně se ale nebudou lišit od stávajících.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám